Ο Ελευθέριος Μανδαλιανός γράφει για το βιβλίο «ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΥΡΙΣΕ ΞΑΝΑ»

Πηγή: i-READ For Living – Ελευθέριος Μανδαλιανός

Η Νικόλ-Άννα Μανιάτη το 2015 εμφανίζεται με δυο βιβλία στις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Το ένα από αυτά είναι η επανέκδοση του πρώτου της μυθιστορήματος ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΥΡΙΣΕ ΞΑΝΑ. Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με χροιά μυστηρίου, μια σύγχρονη περιπέτεια που επέστρεψε να συναρπάσει το αναγνωστικό κοινό.

Η τριτοπρόσωπη αφήγηση ξεκινάει με μια δυναμική σκηνή που ανεβάζει τα επίπεδα αδρεναλίνης στον αναγνώστη. Με καταιγιστικό ρυθμό οι εικόνες διαδέχονται η μία την άλλη, οι σκηνές αλλάζουν κινηματογραφικά και η αγωνία κορυφώνεται. Η συγγραφέας καταφέρνει με μαεστρία να αποκρύψει στοιχεία από την ιστορία και να τα αποκαλύψει με ένα σαδιστικό τρόπο στον αναγνώστη, αναγκάζοντας τον να μην μπορεί να αφήσει το βιβλίο από τα χέρια του.

Με λόγο μεστό, ώριμο και ρεαλιστικό καθώς και με την περιγραφική δεινότητα που διαθέτει η Νικόλ-Άννα Μανιάτη σκιαγραφεί γεγονότα και πρόσωπα με τρόπο έντεχνο. Οι ρεαλιστικοί διάλογοι προδιαθέτουν τον αναγνώστη να διεισδύσει στον ψυχισμό των άριστα ψυχογραφημένων ηρώων του ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΥΡΙΣΕ ΞΑΝΑ και να αποκρυπτογραφήσουν τον χαρακτήρα των ηρώων πέρα από την ιστορία.

Η συγγραφέας καταφέρνει να συνδυάσει έντεχνα την κοινωνική διάσταση του βιβλίου με την αστυνομική χροιά. Η αφήγησή της εναλλάσσεται συνεχώς και από ωμή και ρεαλιστική γίνεται τρυφερή με πλήθος καλολογικών στοιχείων και εξαιρετικών περιγραφών συναισθημάτων καταφέρνοντας έτσι να περνάει μηνύματα στον αναγνώστη που δύσκολα θα αγνοηθούν.

Κατά την ανάγνωση ο αναγνώστης βομβαρδίζεται με συναισθήματα όπως αγωνία, φόβος, χαρά, λύπη και το σημαντικότερο, ελπίδα. Ένα βιβλίο με πολλές ανατροπές που κρατούν τον αναγνώστη σε εγρήγορση και πλήθος μηνυμάτων που συμβάλλουν ποιότητα του έργου, ενός έργου που θα μείνει αξέχαστο στον αναγνώστη.

Το ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΥΡΙΣΕ ΞΑΝΑ είναι ένα μυθιστόρημα γρήγορο, συμπαγές, ανατρεπτικό και ελπιδοφόρο. Αν δεν το έχετε διαβάσει στην πρώτη του έκδοση, σπεύστε να το πράξετε. Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s